Mindfulness-harjoitus

MitEN HARJOITAN MINDFULNESSIA?

Kuka tahansa voi harjoittaa tietoista, hyväksyvää läsnäoloa ja kehittyä siinä.

Mindfulnessin harjoittamisesta löytyy useita oppaita, jotka antavat yksityiskohtaisia ohjeita eteenpäin pääsemiseksi. Parhaiten pääset kuitenkin harjoituksiin sisään ohjatuissa valmennuksissa. Valmennuksiin sisältyy myös äänite, jonka avulla voit harjoittaa keskeisiä harjoituksia itsenäisesti. Katso seuraavan johdantokurssin ajankohta täältä.

Jos olet kiinnostunut mindfulness-taitojen kehittämisestä työelämän tarpeisiin lisätäksesi keskittymiskykyäsi, hyvinvointiasi ja työssä onnistumista, on suositeltavaa osallistua johdantokurssille, joka tukee taitojen soveltamista työssä. Tällainen on esimerkiksi Mindfulness työssä -ohjelma.

Keskeisiin mindfulness-harjoituksiin kuuluvat kehomeditaatio (body scan) ja istumameditaatio, jossa keskittyminen nykyhetkeen syntyy hengitystä tarkkailemalla. Harjoitukset hyödyntävät sitä, että keho ja hengitys toimivat aina nykyhetkessä.

Tärkeää mindfulnessin harjoittamisessa on sen säännöllisyys. Silloin vaikutuksia alkaa syntyä lyhyelläkin päivittäisellä harjoittamisella. Tutkimusten mukaan esimerkiksi keskittymiskykyyn liittyvillä aivoalueilla voidaan nähdä kehittymistä 20 minuutin päivittäisillä harjoituksilla jo kahden viikon kuluessa.

Jokainen hetki, jossa harjoitat tietoisen läsnäolon taitoa, vahvistaa kykyäsi siinä. Sen vuoksi myös vapaamuotoiset, arjen keskellä tehtävät harjoitukset tukevat taitojen kehittymistä.

Ota yhteyttä!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian!