Hiljainen meditaatioretriitti

Elontulen kauniissa maisemissa Karjalohjalla 25.-27.10.2024

 


Kuva: Kallerna

 

VOIMAA JA RAUHAA HILJAISUUDEN RETRIITIstä


✓ Kaipaatko elämääsi tilaa hengittää, palautua ja uudistua?

✓ Haluatko vahvistaa kykyäsi nauttia elämästä täysipainoisesti?

Haluatko selkeyttää mieltäsi ja vapautua vanhoista taakoista?

✓ Tahdotko syventää ja monipuolistaa mindfulness-harjoitteluasi?

 Etsitkö hiljaisuuden rertriittiä, joka ei ole uskonnollinen?

Antti-Juhani Wihurin ohjaama hiljainen meditaatioretriitti antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä olennaisen äärelle. Hiljaisuudessa voit löytää uuden yhteyden itseesi ja tunnistaa asioita, jotka ovat arjen kiireiden keskellä jääneet sivuun. Retriitti on tilaisuus kuunnella itseäsi ja löytää retriitin turvallisessa ilmapiirissä hyväksyntää ja myötätuntoa elämääsi ja itseäsi kohtaan. Keho ja mieli lepäävät ja löytävät jälleen luonnollisen tasapainonsa.

Hiljaisuus antaa meille voimaa päästää irti siitä, mitä emme enää tarvitse, ja voimme palata retriitistä uudistuneina.

Retriitti soveltuu kaikille, joilla on jotain kokemusta mindfulnessista tai muusta meditaatiosta (esim. Zen tai Vipassana). Osallistuminen ei edellytä, että harjoittaisit meditaatiota säännöllisesti, vaan retriitti voi olla myös hyvä tapa saada vasta alkamassa oleva tai hiipunut harjoittaminen käyntiin.

Tule mukaan kokemaan hiljaisuuden voima!

RETRIITIN OHJELMA


Retriitin ohjelma koostuu yhteisistä ohjatuista mindfulness-harjoituksista sekä hiljaisesta meditaatiosta. Mindfulness-harjoituksista teemme istuma-meditaatiota, kehomeditaatiota, kävelymeditaatiota, myötätunto-harjoitusta sekä yksinkertaista joogaa, joka ei vaadi aiempaa kokemusta.  Voit antautua turvallisen ja osaavan ohjauksen kannateltavaksi.

Aikaa on myös vain olla, levätä ja nauttia luonnosta. Elontulen kurssikeskuksen kaunis ympäristö antaa hyvät puitteet hiljentymiselle ja katseen suuntaamiselle sisäänpäin.

Retriitin hiljainen jakso ulottuu perjantai illasta sunnuntain lounaaseen. Retriitin aikana emme juttele, käytä sosiaalista mediaa, lue tai kuuntele musiikkia. Näin voimme avata aistimme nauttimaan luonnosta, Elontulen nautittavasta kasvisruuasta ja yhteisistä meditaatiohetkistä, kaikki tämä lempeässä hiljaisuudessa.

Retriitissä voimme löytää tien huolestumisesta rauhaan, arvostelusta itsemme hyväksymiseen, ponnistelusta läsnäolevaan toimintaan ja jatkuvasta kiireestä itsemme ja elämän syvempään kohtaamiseen. Tätä tukevat myös ohjelmassa olevat lyhyet virikkeitä antavat opetuspuheenvuorot.

Retriitin aikana voit varata myös henkilökohtaisen tapaamisen ohjaajan kanssa, jos haluat keskustella retriittikokemuksesta, harjoittamisesta tai oivallustesi soveltamisesta elämään.

NYT MYÖS PARANTAVA KIRJOiTTAMINEN


Joskus on tarpeen jättää elämän kuormaa taakse. Parantava kirjoittaminen on tutkittu ja hyväksi koettu tapa työskennellä mieltä painavien asioiden kanssa. Siksi olen tuonut retriitin ohjelmaan nyt mukaan vapaaehtoisena osiona parantavan kirjoittamisen, jonka avulla on mahdollista pukea sanoiksi ja jäsentää elämässä kohdattuja asioita. Kirjoittaen voit jakaa luottamuksellisesti itsesi kanssa elämäsi merkittävimpiä kokemuksia, ehkä vapautuen joidenkin niiden taakasta.

Saat halutessasi ohjauksen parantavaan kirjoittamiseen ja voit käyttää esimerkiksi kävelymeditaatiojaksoja tai taukoja kirjoittamiseen. Retriitin jälkeen sinulla on työkalut jatkaa parantavaa kirjoittamista haluamallasi tavalla itsenäisesti.

Retriitti luo ainutlaatuiset puitteet kirjoittamiseen mm. lisääntyneen kehotietoisuuden ansiosta. Voit kirjoittaa elämästäsi erilaisesta tilasta käsin, kokonaisempana ja hyväksyvämpänä kuin arjen keskellä.

Näin retriitissä on kuin kaksi eri polkua: perinteinen hiljaisen harjoittamisen polku ja kirjoittamista tukeva hiljaisen harjoittamisen polku. Voit valita, mikä on sinulle oikea polku juuri nyt.

Kokenut ja luotettava ohjaaja


Retriitin ohjaa Antti-Juhani Wihuri, mindfulnessohjaaja CFM. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmistä sekä monipuolinen mindfulness-ohjaajakoulutus, jota hän on täydentänyt mm. Jon Kabat-Zinnin johdolla Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa. Hän myös kouluttaa työelämän mindfulness-ohjelmiin erikoistuneita ohjaajia.

Antti-Juhani on ohjannut meditaatiota yli 15 vuoden ajan ja retriittejä jo 10 vuoden ajan. Hän osallistuu säännöllisesti myös pidempiin hiljaisiin meditaatioretriitteihin.

Sivun lopusta löydät aiempien osallistujien kokemuksia Antti-Juhanin ohjaamista retriiteistä.

Antti-Juhani Wihuri

Hiljaisessa retriitissä tärkeintä on, että rakentuu turvallinen ilmapiiri, johon on helppo laskeutua. Taitava ohjaaja ottaa pienetkin osallistujien kokemukseen vaikuttavat tekijät huomioon ja onnistuu näin luomaan tilan, kuin astian, jossa läsnäolon kokemuksesta tulee ponnistelematonta, elävää ja syvää.

AJankohta ja PAIKKA


Ajankohta: 25.-27.10.2024, pe klo 18:00 – su klo 16:00


Paikka:  Elontulen kurssikeskus, Merkniementie 94, 09120 Karjalohja. Kurssikeskus on kaunis hirsirakennus luonnon ja järvimaisemien äärellä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Järjestämme mahdollisuuden kyytien jakamiseen. Julkisista yhteyksistä löydät tiedot Elontulen sivuilta.


Ryhmän koko on rajattu, joten paikka kannattaa vahvistaa hyvissä ajoin. Hyödynnä myös varhaisen ilmoittautujan etu!

VARMISTA PAIKKAsi ETUHINNALLA!


Retriitin hinta yksityishenkilöille, sisältäen majoituksen ja ruokailun:

  • viimeistään 15.9.2024 ilmoittautuville 490 euroa (sis. alv. 24 %)
  • edun päätyttyä retriitin normaali hinta on 540 euroa (sis. alv. 24 %)
  • ”kaveri mukaan” -alennus yhdessä osallistuville, hinta 470 euroa/henkilö (sis. alv. 24 %), mainitse kaverin nimi ilmoittautuessasi

Kun maksajana on organisaatio (yritys, yhteisö, toiminimi tai ammatinharjoittaja), retriitin hintaan lisätään alv. 24 %. Organisaatio saa 20 % alennuksen osallistumismaksuista, mikäli useita osallistujia osallistuu samaan retriittiin.

Retriitin hinta sisältää koko viikonlopun yöpymisen, kaikki ateriat sekä ohjauksen. Saat myös käyttöösi meditaatioalustan ja -tyynyn retriitin ajaksi sekä Mindfulness-äänitteiden käyttöoikeuden iPhone- ja Android-puhelimiin appin kautta 30 päivän ajaksi.

Yöpyminen Elontulen kurssikeskuksessa on tilavissa 3-4 hengen huoneissa eikä sitä tarvitse varata erikseen. Saatavilla on pieni määrä lisämaksullisia yhden tai kahden hengen huonetta. Omat lakanat mukaan.

Soita ja kysy lisää: Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p. 0400 300842, tai jätä soittopyyntö tai kysymys lomakkeella.

Maksu- ja peruutusehdot

OSALLISTUJIEN KOKEMUKSIA


Elämän seuraavien askelien löytämistä

Jos sinulla on elämääsi liittyviä kysymyksiä, olet elämäsi tienristeyksessä tai kaipaat hiljaisuutta, mindfulness-retriitti on mitä oivallisin tapa jäsentää elämääsi ja ehkä saada ideoita tai vaikka vain aavistuksia seuraaviin tulevaisuuden askeliin.

HANNU, OSALLISTUJA 2022

Erinomainen ohjaus ja rytmitys

Retriitti antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä riippumatta siitä mikä on oma suhteesi mindfulnessiin tai meditaatioon. Samalla se on mahdollisuus tutustua mindfulnessiin ja syventää kokmeusta siitä. Antti-Juhani ohjaus ja retriitin rytmitys on erinomaista ja läsnäoloa vahvistavaa.

Tuija, OSALLISTUJA 2022

Sisäiseen rauhaan turvallisessa ohjauksessa

Minulle retriitti oli tilaisuus etsiä ja syventää omaa sisäistä rauhaa ja tulla lähemmäs omaa sisäistä ydintään. Antti-Juhani on loistava ohjaaja, rauhallinen, myötäelävä ja harjoitukset taidolla ja viisailla sanoilla vetävä rautainen ammattilainen.

MAARIT, OSALLISTUJA 2019

Taitava ohjaus teki meditaatiosta helppoa

Tämä retriitti sopii hyvin niillekin, joille mindfulness ei ole kovin tuttua. Ohjaus etenee johdatellen taitavasti eteenpäin tehden meditaatiosta helpompaa ja antoisampaa.

Tuija, OSALLISTUJA 2020

Niin aloittelijalle kuin edistyneelle

Antti-Juhanin ohjauksessa yhdistyvät syvä ymmärrys ihmismielen toiminnasta ja vankka mindfulness-menetelmien osaaminen. Niiden avulla niin aloittelija kuin pidemmällekin edennyt saa arvokkaita virikkeitä omaan kasvuunsa ja läsnäoloonsa.

Antti, OSALLISTUJA 2020

Virtaava kokemus, johon on helppo asettua

Suosittelen lämpimästi kaikille upeana rauhoittumisen ja itsetutkiskelun viikonloppuna. Antti-Juhani tapa ohjata on erinomainen. Ohjelma on hyvin laadittu ja kulkee sujuvasti harjoituksesta seuraavaan. Aloittelijankin on helppo päästä mukaan.

MINNA, OSALLISTUJA 2019

Kokemus syvenee vielä retriitin jälkeen

Retriitin tarjoama mindfulnessin harjoittamisen kokemus syvenee merkittävästi vielä retriitin jälkeen. Elontuli ja sitä ympäröivä luonto ovat erinomainen paikka retriitille ja Antti-Juhanin ohjaamana retriitti on hyvin tasapainoinen kokonaisuus.

KARI, OSALLISTUJA 2018 ja 2022

Hiljentymisessä on parantava voima

Suosittelen retriittiä kaikille, jotka haluavat syventää omaa harjoittelua ja saada uutta energiaa arkeen. Hiljentymisessä on parantava voima.

Timo, OSALLISTUJA 2020

Jaa retriitin tiedot sosiaalisessa mediassa: