Mindfulness-viikonloppukurssi

Mindfulness-johdantokurssi

 • Onko sinun vaikea rentoutua, rauhoittua tai hallita stressiä?
 • Haluaisitko lisätä läsnäoloasi, elämäniloasi tai ihmissuhteittesi laatua?
 • Tai haluatko lisätä keskittymiskykyäsi ja löytää rennomman tuloksellisuuden työssäsi?

Tule yksipäiväiselle Mindfulness-johdantokurssille oppimaan, kuinka voit yksinkertaisin tavoin lisätä omaa hyvinvointiasi ja elämäsi laatua. Menetelmä auttaa sinua myös univaikeuksissa ja kivun kanssa elämisessä. Kurssilla opit kuinka tieteellisesti tutkittu mindfulness-menetelmä ja sen monipuoliset myönteiset vaikutukset voivat auttaa juuri sinua. Johdantokurssi soveltuu jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvinvoinnistaan ja elämänsä laadusta.

Aika: ajankohta tulee olemaan keväällä 2019, lauantai klo 10-17.30
Paikka: Yoga Wellness Finland, Spektri Business Park (Duo-rakennus), käynti viikonloppuisin suoraan kadun puolelta Valkjärventie 2, 02130 Espoo
(muut tulevat ajankohdat löydät kurssikalenterista)

Mindfulness-johdantokurssilla

 • Opit hyväksyvän tietoisen läsnäolon (mindfulness) keskeiset menetelmät ja voit heti kurssin jälkeen hyödyntää harjoitteita omassa elämässäsi
 • Ymmärrät mistä menetelmässä on kyse ja saat monipuolisen kuvan niistä hyödyistä, joita tietoisen läsnäolon harjoittaminen voi tuoda elämääsi
 • Löydät uuden rennomman ja vähemmän stressaavan tavan elää aikataulupaineiden ja jatkuvan muutoksen keskellä
 • Voit tulla uudella tavalla toimeen levottoman mielen, univaikeuksien, ahdistuksen, masennuksen tai kivun kanssa
 • Luot pohjaa tasapainoisille ja antoisille ihmissuhteille
 • Huomaat, että voit kehittää keskittymistäsi ja saavuttaa enemmän vähemmällä
 • Saat myös äänitteen, jonka avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Moni on kokenut jo ysipäiväisen kurssin aikana palautuneensa selvästi ja löytäneensä uutta iloa elämäänsä. Johdantokurssi on tervetullut miniloma arjen paineista.

Johdantokurssin ohjaa Antti-Juhani Wihuri, mindfulnessohjaaja CFM. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmistä sekä pitkä kokemus meditaation ohjaamisesta. Hänellä on monipuolinen mindfulness-ohjaajakoulutus, johon sisältyy myös opintoja mm. Jon Kabat-Zinnin, Saki Santorellin ja Florence Meleo-Meyerin johdolla Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa.

Hyvät palautteet saanutta Mindfulness-johdantokurssia Antti-Juhani on ohjannut jo vuodesta 2011 alkaen.

Aiempien johdantokurssien palautteita

 • "Parasta olivat monipuoliset harjoitukset ja ohjaajan ehdottoman hyvä asiantuntemus ja erinomainen tapa esittää asioita."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Loistava vetäjä ja hyvät harjoitukset."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli nähdä, miten jo lyhyellä harjoittelulla oli todella positiivinen vaikutus."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli vetäjän asiantuntemus ja oma vihkiytyminen menetelmään. Se teki mindfulness-matkastani läsnäolevan, lämminhenkisen ja syvän."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • ”Ohjaajan laaja-alainen tietämys sekä osallistujia ja heidän mielipiteitään arvostava suhtautuminen tekivät myös vaikutuksen.”

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu

Käytettävät harjoitusmenetelmät

Yksipäiväisen johdantokurssin aikana tutustut keskisiin mindfulness-harjoituksista ja saat valmiuden jatkaa harjoituksia itenäisesti. Harjoitusten juuret ovat idän viisausperinteissä, joista ne ovat tulleet osaksi länsimaista lääketiedettä ja psykologiaa 1970-luvulta alkaen. Menetelmän länsimaisen muodon on luonut Jon Kabat-Zinn ja sen myönteiset vaikutukset on todennettu laajalti tieteellisin tutkimuksin. Johdantokurssin harjoitukset noudattavat Kabat-Zinnin luomaa 8 viikon Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -ohjelmaa, josta on laajimmin tutkimustuloksia.

Keskeisiin harjoituksiin kuuluvat kehomeditaatio (body scan) ja istumameditaatio hengitystä seuraten. Lisäksi tutustumme tietoisen liikkeen harjoituksiin kävelymeditaatiolla sekä yksinkertaisilla joogaharjoituksilla, jotka soveltuvat kaikille. Kurssin aikana saat myös paljon vinkkejä siitä, kuinka voit soveltaa taitoja keskellä arkeasi, työ mukaanlukien.

Mindfulness-menetelmän on todettu mm.

 • lisäävän keskittymiskykyä, havaintokykyä ja mielen joustavuutta
 • vähentävän tunnepitoista rasitusta ja lisäävän positiivisia mielentiloja
 • lisäävän stressinhallinta- ja rentoutumiskykyä
 • parantavan unen laatua ja auttavan univaikeuksissa
 • laskevan stressihormonien tasoa ja lisäävän vastustuskykyä
 • parantavan kykyä tulla toimeen kroonisen kivun tai muiden pitkittyneiden oireiden kanssa

Monipuolisen kurssipäivän jälkeen saat henkilökohtaisen tuen harjoittamisellesi ensimmäisten neljän viikon ajan sähköpostitse (arvo 125 euroa). Saat myös äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” sekä ladattavana mp3-muodossa että CD:nä (arvo 55,80). Äänitteen avulla on helppo jatkaa taitojen harjoittamista itsenäisesti. Hintaan sisältyy myös muu kurssiaineisto sekä kahvi-, tee- ym. taukotarjoilu lounasta lukuun ottamatta.

Johdantokurssin tarkempi ajankohta ja hinnat vahvistetaan tammikuun alussa.

Huom! Varhaisen ilmoittautujan etu on päättynyt 28.9.2018.

Kansallisen Unelmien työpäivän kunniaksi saat edun kuitenkin vielä 7.10.2018 asti. Mainitse lisätiedoissa ”Unelmien työpäivä”

Huom! Varhaisen ilmoittautujan etu on päättynyt 28.9.2018.

Haluaisitko kuitenkin edullisen viimehetken tarjouksen? Klikkaa painiketta, täytä yhteystietosi ja saat tarjouksen saman tien sähköpostiisi!

Hinnat ja alennukset

Hinnat ja alennukset

Hinnat yksityishenkilöille (mainitse valitsemasi maksu ilmoittautuessasi):

 •  viimeistään 28.9.2018 ilmoittautuville yksityishenkilöille 125 euroa (sis.alv. 24 %)
 •  normaalihinta yksityishenkilöille 145 euroa (sis. alv. 24 %)
 • ”kaveri mukaan” -alennus yhdessä osallistuville, hinta 119 euroa/henkilö (sis. alv. 24 %)
 • lisäksi kurssille on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista (ks. ohjeet eri välilehdellä).

Kun maksajana on organisaatio (yritys, yhteisö, toiminimi tai ammatinharjoittaja), kurssin hinta on 145 € + alv. 24%. Organisaatio saa 20 % alennuksen osallistumismaksuista, mikäli useita osallistujia osallistuu samalle kurssille. Varhaisen ilmoittautujan etuhinta on voimassa myös organisaatioille 28.9.2018 asti 125 € + alv. 24 %.

Osallistujana saat äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” sekä ladattavina mp3-tiedostoina että CD:nä (arvo 55,80 euroa). Äänitteen avulla on helppo jatkaa taitojen harjoittamista itsenäisesti. Monipuolisen kurssipäivän lisäksi pakettiin sisältyy myös tuki harjoittamiselle sähköpostitse ensimmäisen neljän viikon ajan (arvo 125 euroa). Hinta sisältää myös muun kurssiaineiston ja kahvi-, tee- ym. taukotarjoilun lounasta lukuun ottamatta.

Peruutusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen on mahdollista perua tai siirtää myöhempään vastaavaan tilaisuuteen tai ohjelmaan ilman kuluja, mikäli ilmoitat siitä viimeistään 4 viikkoa ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa. Peruutuksista tai siirroista, jotka tapahtuvat tämän jälkeen, veloitamme 50 % tilaisuuden tai ohjelman hinnasta. Lääkärintodistuksella tai muulla painavalla perusteella osallistuminen on tällöinkin mahdollista perua tai siirtää myöhempään toteutukseen ilman kuluja. Osallistumismaksu laskutetaan siten, että se erääntyy maksettavaksi 3-4 viikkoa ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa.

Vapaapaikat

Lisätietoja vapaapaikkoja hakeville:

Jakaiselle Mindfulness-johdantokurssille on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista.

Vapaapaikkojen hakeminen haluamallesi kurssille tapahtuu lähettämällä lyhyt hakemus perusteluineen alla mainittuun päivämäärään mennessä. Hakemus tulee lähettää alla olevan kurssikohtaisen linkin kautta. Muulla tavoin tehtyjä hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Mindfulness-johdantokurssi 27.10.2018        –    Haku tämän kurssin vapaapaikoille on päättynyt

Tiedon vapaapaikkojen jaosta saat noin 2-3 viikkoa ennen kurssia. Vapaapaikoista päätettäessä kurssi on useimmiten muilta osin täynnä. Jos haluat varmistaa osallistumisesi myös siinä tapauksessa, että et saa vapaapaikkaa, varminta on vapaapaikkahakemuksen sijasta ilmoittautua maksulliseksi osallistujaksi.

Tiedustelut ja lisätiedot

Tiedustelut Mindfulness-viikonlopusta:

Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p.0400 300 842, tai viestilomakkeella.

Ilmoittautumislinkit muille kursseille löydät kurssikalenterista.