Mindfulness-jatkokurssi tietoiseen läsnäoloon

Mindfulness-jatkokurssi

 • Haluatko syventää ja monipuolistaa mindfulness-harjoitteluasi?
 • Haluatko lisätä harjoitustesi säännöllisyyttä ja vaikuttavuutta?
 • Toivotko ymmärtäväsi syvemmin mindfulnessin hyödyntämistä eri tilanteissa?
 • Tuntisitko saavasi tukea ohjatusta kurssista?

Mindfulness-jatkokurssi on mahdollisuus vahvistaa mielenrauhaa ja tasapainoa elämässäsi. Se antaa sinulle tilaisuuden hengähtää ja palautua stressistä. Jatkokurssilla syvennät ymmärrystäsi mindfulness-harjoituksista ja saat tukea harjoittelusi säännöllisyydelle. Näin voit lisätä hyvinvointiasi, elämäniloasi ja kykyäsi antaa paras siihen mitä haluat tehdä.  Jatkokurssi soveltuu jokaiselle, jolla on jo jotakin kokemusta mindfulness- tai muista meditaatioharjoituksista.

Aika:  Vuoden 2109 jatkokurssin ajankohta ei ole vielä vahvistunut. Voit tiedustella ajankohtaa viestillä.
Paikka: Yoga Wellness Finland, Spektri Business Park (Duo-rakennus), käynti viikonloppuisin suoraan kadun puolelta Valkjärventie 2, 02130 Espoo

Mindfulness-jatkokurssilla

 • Syvennät ymmärrystäsi tietoisen läsnäolon harjoittamisesta
 • Tutustut johdantokurssia monipuolisemmin mindfulness-harjoituksiin
 • Löydät uusia tapoja soveltaa ja kytkeä tietoista läsnäoloa elämäsi arkeen
 • Lisäät harjoittamisesi säännöllisyyttä ja vaikuttavuutta
 • Löydät rentoutta, sisäistä eheyttä ja uusia taitoja kohdata tunteitasi ja ajatuksiasi
 • Huomaat, että voit saavuttaa enemmän vähemmällä
 • Saat äänitteen, jonka avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Lisäksi jokaisella jatkokurssilla on erityinen teema, johon syvennymme. Kesäkuun kurssin teemana on tietoinen ja läsnäoleva vuorovaikutus.

Jatkoryhmä antaa hyvän pohjan myös mindfulness-retriittiin osallistumiselle, koska teemme päivän aikana pidemmän yhtenäisen harjoituskokonaisuuden.

Valmentajana toimii Antti-Juhani Wihuri, mindfulnessohjaaja CFM. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmistä sekä pitkä kokemus meditaation ohjaamisesta. Häneltä saat myös lisätietoja jatkokurssin sisällöstä ja sen toteutustavasta.

Teemana tietoinen vuorovaikutus ja tunneäly

Jokaisella jatkokurssilla syvennymme erityisesti yhteen mindfulness-taitojen hyödyntämisen kannalta tärkeään teemaan. Toukokuun jaksolla se on tietoinen vuorovaikutus ja tunneäly.

Tutustumme teemaan sekä ymmärtämällä sitä paremmin että konkreettisin harjoituksin. Käsittelemme tietoisen vuorovaikutuksen avaintaitoja sekä konkreettisia malleja tietoisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Kytkemme sen myös tunneälyn ymmärtämiseen ja sen kehittämiseen.

Pääteeman lisäksi ryhmän toiveet ja keskustelut ohjaavat päivän sisältöä. Tyypillisiä muita päivän aikana esiin tulleita teemoja ovat olleet:

 • Mitä mindfulness-harjoituksessa tapahtuu? – Syventävä ymmärrys mielen rakenteesta ja toiminnasta
 • Ajatusten ja tunteiden kanssa työskentelyn taidot (syventävä osio)
 • Positiivisten kokemusten vahvistaminen
 • Tietoinen ja virtaava toiminta (flow)
 • Itseen ja muihin kohdistuvan myötätunnon kehittäminen

Käytettävät harjoitusmenetelmät

Kuten johdantoviikonlopussakin hyödynnämme jatkoryhmässä monipuolisesti keskeisiä mindfulness-harjoituksia. Harjoitusten menetelmät noudattavat ja syventävät Jon Kabat-Zinnin luomaa Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -ohjelmaa.

Mindfulness-menetelmän on todettu mm.

– lisäävän keskittymiskykyä, havaintokykyä ja mielen joustavuutta
– vähentävän tunnepitoista rasitusta ja lisäävän positiivisia mielentiloja
– lisäävän stressinhallinta- ja rentoutumiskykyä
– laskevan stressihormonien tasoa ja lisäävän vastustuskykyä
– parantavan kykyä hallita kroonista kipua tai muita pitkittyneitä oireita

Kaikki osallistujat saavat äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” sekä CD että MP3-muodossa (arvo 27,90 euroa). Äänitteen avulla on mahdollista harjoittaa taitoja itsenäisesti. Hintaan sisältyy kahvi-, tee- ym. taukotarjoilu lounasta lukuun ottamatta.

Palautteita A-J Wihuri ohjaamista kursseista

 • "Parasta olivat monipuoliset harjoitukset ja ohjaajan ehdottoman hyvä asiantuntemus ja erinomainen tapa esittää asioita."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Loistava vetäjä ja hyvät harjoitukset."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli nähdä, miten jo lyhyellä harjoittelulla oli todella positiivinen vaikutus."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli vetäjän asiantuntemus ja oma vihkiytyminen menetelmään. Se teki mindfulness-matkastani läsnäolevan, lämminhenkisen ja syvän."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • ”Ohjaajan laaja-alainen tietämys sekä osallistujia ja heidän mielipiteitään arvostava suhtautuminen tekivät myös vaikutuksen.”

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu

Hyödynnä varhaisen ilmoittautujan etu!

Hinnat ja alennukset

Hinnat yksityishenkilöille (mainitse valitsemasi maksu ilmoittautuessasi):

 • varhaisen ilmoittautujan etuhinta on viimeistään 9.5.2018  ilmoittautuville 129 euroa (sis. alv. 24 %)
 • ohjelman normaali hinta yksityishenkilöille on 149 euroa (sis. alv. 24 %)
 • tullessasi kurssille yhdessä toisen henkilön kanssa on ”kaveri mukaan” -alennushinta 119 euroa/henkilö (sis. alv. 24 %), mainitse kaverin nimi ilmoittautuessasi
 • lisäksi kurssille on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista (ks. ohjeet alla).

Kun maksajana on organisaatio (yritys, yhteisö, toiminimi tai ammatinharjoittaja), kurssin hinta on 149 € + alv. 24%. Organisaatio saa 15 % alennuksen osallistumismaksuista, mikäli useita osallistujia osallistuu samalle kurssille.

Kaikki osallistujat saavat äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” CD- ja mp3-muodossa. Äänitteen avulla on helppo jatkaa taitojen harjoittamista kurssin jälkeen. Hintaan sisältyy kahvi-, tee- ym. taukotarjoilu lounasta lukuun ottamatta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen on mahdollista perua tai siirtää myöhempään vastaavaan tilaisuuteen tai ohjelmaan ilman kuluja, mikäli ilmoitat siitä viimeistään 4 viikkoa ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa. Peruutuksista tai siirroista, jotka tapahtuvat tämän jälkeen, veloitamme 50 % tilaisuuden tai ohjelman hinnasta. Lääkärintodistuksella tai muulla painavalla perusteella osallistuminen on tällöinkin mahdollista perua tai siirtää myöhempään toteutukseen ilman kuluja. Osallistumismaksu laskutetaan ja erääntyy maksettavaksi ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa.

Vapaapaikat

Jokaiseen Mindfulness-jatkoryhmään on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista.

Vapaapaikkojen hakeminen haluamallesi kurssille tapahtuu lähettämällä lyhyt hakemus perusteluineen alla mainittuun päivämäärään mennessä. Hakemus tulee lähettää alla olevan kurssikohtaisen linkin kautta. Muulla tavoin tehtyjä hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Jatkoryhmä 9.6.2018             –          Hae vapaapaikkaa 2.5.2018 mennessä tästä linkistä

Tiedon vapaapaikkojen jaosta saat noin 2 viikkoa ennen kurssia. Vapaapaikoista päätettäessä kurssi on usein muilta osin täynnä. Jos haluat varmistaa osallistumisesi myös siinä tapauksessa, että et saa vapaapaikkaa, voit vapaapaikkahakemuksen lisäksi ilmoittautua maksulliselle paikalle. Ilmoittautumisesi muutetaan vapaapaikaksi, jos hakemuksesi vapaapaikasta hyväksytään. Huomaathan kuitenkin, että ilmoittautuminen on sitova eikä sitä voi peruuttaa maksutta enää myöhemmin kuin 4 viikkoa ennen kurssia.

Tiedustelut ja lisätiedot

Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p.0400 300 842, tai viestilomakkeella.

Ilmoittautumislinkit muille kursseille löydät kurssikalenterista.