Mindfulness työssä, tietoinen läsnäolo työpaikalla, tietoisuustaidot töissä, mindfulness yrityksille. mielekäs minuutti

Mielekäs minuutti

Olisiko sinulla minuutti aikaa? Haluaisitko käyttää sen tavalla, joka tukee hyvinvointiasi, elämäsi laatua ja onnistumistasi?  Haluaisitko antaa kehollesi ja mielellesi hetken aikaa palautua?

Voit tehdä tämän mielekkääksi minuutiksi nimeämäni mindfulness-harjoituksen melkeinpä missä tahansa. Se on aina mukanasi ja helposti käytettävissäsi – ja kestää oikeasti vain minuutin!

1. Jos mahdollista, voit keskeyttää hetkeksi, sen mitä olet juuri tekemässä.

2. Voit sulkea silmäsi, jos se on mahdollista.

3. Tuo huomiosi hengitykseesi. Voit valita kehossasi kohdan, jossa voit helposti tunnistaa hengityksesi. Se voi olla vaikkapa rintakehäsi tai vatsasi liikkeessä.

4. Voit antaa hengitykseksi virrata vapaasti, juuri sellaisena kuin se on tällä hetkellä. Anna vain huomiosi levätä hengityksesi liikkeessä.

5. Laske valitsemasi hengitysten määrä, esim. 12 hengitystä (ks. ohje alla). Voit lausua sisäänhengityksellä luvun ensimmäisen tavun hiljaa mielessäsi, ja uloshengityksellä jälkimmäisen tai jälkimmäiset tavut. Tuo tarvittaessa huomiosi takaisin hengityksen laskemiseen, jos huomaat sen siirtyneen muualle.

6. Laskemisen päätyttyä tuo huomiosi takaisin siihen, mitä teet. Voit antaa harjoituksen tuoman levollisemman mielentilan olla mukana tekemisessäsi.

Kun teet harjoituksen ensimmäisen kerran, voit katsoa kellosta, montako hengitystä juuri sinun minuuttiisi mahtuu. Tyypillisesti luku on 10-18 välillä riippuen mielentilastasi ja tavastasi hengittää.  Sekuntikellon löydät tarvittaessa tästä.

Harjoitus tuo huomiosi tähän hetkeen ja auttaa sinua tuomaan parhaan esiin itsestäsi. Harjoituksen myötä opit yhä vaivattomammin olemaan yhteydessä siihen puoleen itseäsi, joka on aina levollinen ja vakaa.

Huomion irrottaminen tehtävästä auttaa myös näkemään sen uudesta näkökulmasta. Mikä on olennaisinta juuri nyt? Mikä on paras tapa edetä asian kanssa? Voit jatkaa keskittyneenä ja saatat huomata asioiden etenevän levollisemmin, helpommin ja usein myös nopeammin.

(Kun sinulla seuraavan kerran on viisi minuuttia aikaa, voit kuunnella Tietoisuustauko-harjoituksen, jonka voit ladata itsellesi tästä.)

Related Projects