Mindfulness ohjaajakoulutus 2016

Mindfulness-ohjaajakoulutus 2018-19

Kouluttaudu työelämän mindfulness-asiantuntijaksi

18.9.2018 – 15.5.2019

Tämä ohjelma on jo käynnistynyt syyskuussa 2018. Vuosien 2019-20 vastaavan ohjelman tarkemmat tiedot päivitetään tälle sivulle loppuvuodesta. Haluatko heti tiedon vahvistuneista päivämääristä? Jätä yhteystietosi alla olevan linkin kautta niin saat tiedon ensimmäisten joukossa.

Työelämään suunnattu Mindfulness-ohjaajakoulutus antaa monipuoliset valmiudet ohjata mindfulness-harjoituksia ryhmille ja yksilöille sekä suunnitella ja toteuttaa itsenäisesti mindfulness-ohjelmia, jotka lisäävät työn tuottavuutta ja hyvinvointia.

Koulutus soveltuu sekä palveluita työyhteisöille tarjoaville että niille, jotka esimiehinä, HR-ammattilaisina tai hyvinvoinnin asiantuntijoina haluavat hyödyntää mindfulness-menetelmää oman työyhteisönsä johtamisessa ja kehittämisessä.

Mindfulness-ohjaajakoulutus antaa sinulle

 • Vahvan ymmärryksen, kuinka mindfulness-taidot voivat tukea työn tuottavuutta, työssä onnistumista ja hyvinvointia
 • Monipuoliset taidot ohjata itsenäisesti mindfulness-harjoituksia ryhmille ja yksilöille
 • Valmiudet suunnitella ja toteuttaa eri tyyppisiä mindfulness-ohjelmia työyhteisöjen tarpeisiin
 • Viimeisimmät tiedot mindfulness-harjoittelun tieteellisesti tutkituista vaikutuksista
 • Taitoja viedä työyhteisöön tietoiseen läsnäoloon perustuvia parhaita käytäntöjä, jotka tukevat työn tuottavuutta, työssä onnistumista ja hyvinvointia
 • Valmiudet tukea monipuolisesti mindfulness-taitojen kehittymistä palveluntarjoajana tai työyhteisön sisäisenä mindfulness-asiantuntijana
 • Monipuolisen aineiston ohjaamisesi ja ohjaajana kehittymisesi tueksi
 • Mahdollisuuden syventää omaa mindfulness-harjoitteluasi ja huolehtia omasta hyvinvoinnistasi

Kenelle ohjelma soveltuu?

Mind at Workin Mindfulness-ohjaajakoulutus soveltuu jokaiselle, joka haluaa auttaa työyhteisöjä, ryhmiä tai yksilöitä hyödyntämään mindfulness-taitoja hyvinvoinnin ja työssä onnistumisen tukena.

Ohjelma soveltuu palveluita työyhteisöille tarjoaville (kuten työyhteisöjen kehittäjät, valmentajat, työnohjaajat, hyvinvoinnin ammattilaiset ja työterveyshuollon edustajat) sekä niille, jotka haluavat esimerkiksi johtajina, esimiehinä, HR-ammattilaisina tai sisäisinä kouluttajina kehittää mindfulness-taitoja työyhteisössään ja viedä sinne näiden taitojen hyödyntämiseen perustuvia parhaita käytäntöjä.

Ohjelmaan osallistumisen edellytyksenä on perustiedot mindfulnessista. Tämän täyttää vähintään kahden päivän laajuiseen mindfulness-koulutukseen osallistuminen tai muu erikseen hyväksyttävä osoitus riittävistä perustiedoista. Mikäli et ole osallistunut tarvittavaan koulutukseen, yksi vaihtoehto on Mindfulness työssä -ohjelma 26.-27.5.2018.

Lisäksi osallistujilta edellytetään kokemusta omasta mindfulness-harjoittelusta sekä pyrkimystä omaan säännölliseen harjoitteluun, joka muodostaa ohjaamistaitojen syvenemisen perustan. Osa käsiteltävästä aineistosta on englanninkielistä.

Ohjelma

Ohjaajakoulutuksessa syvennytään monipuolisesti mindfulness-menetelmän käyttöön työyhteisöjen menestyksen takaajana. Teemakohtaisissa osioissa mindfulness-taidot kytketään työn tuottavuuden kannalta keskeisiin tekijöihin kuten johtamiseen, hyvinvointiin, keskittymiskykyyn, tunneälyyn, tietoiseen vuorovaikutukseen, innovatiivisuuteen, päätöksenteon ja ongelmanratkaisun laatuun sekä oman mielen johtamiseen.

Ohjelmassa on omat osionsa ohjaajana kehittymiselle, oman ohjausotteen syventämiselle, ryhmädynamiikalle sekä mindfulness-palveluiden myynnille. Ohjelmaan sisältyy myös viikonlopun mittainen hiljainen mindfulness-retriitti, joka syventää omaa harjoittelua ja valmistaa ohjaamaan hiljaisia jaksoja.

Ohjelman rakenne ja sisältö perustuvat hyvän palautteen ja vaikuttavuusarvion saaneeseen Mind at Workin kuuden jakson mittaiseen Mindfulness työssä -ohjelmaan. Ohjelma ei kuitenkaan perustu yksittäiseen tuotekonseptiin vaan pyrkii kehittämään osallistujien kykyä toteuttaa monipuolisesti eri tyyppisiä mindfulness-ohjelmia. Ohjelmaan ei liity erillisiä lisenssimaksuja, kuten useissa työelämään suunnatuissa ohjaajakoulutuksissa.

Ohjelman keskeiset harjoitukset perustuvat Jon Kabat-Zinnin Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -ohjelmaan, joka on maailman eniten tutkittu mindfulness-ohjelma. Ohjelmassa hyödynnämme paljon myös työpäivän aikana tehtäviä vapaamuotoisia harjoituksia, jotka mahdollistavat taitojen kytkemisen työn arkeen.

Ohjaaja ja vierailijat

Koulutusohjelman ohjaa johdon ja työyhteisöjen valmentaja ja mindfulnessohjaaja CFM Antti-Juhani Wihuri, jonka perustama Mind at Work Oy on mindfulnessin työelämäsovellusten edelläkävijöitä Suomessa. Antti-Juhanilla on yli 25 vuoden omakohtainen kokemus mielen harjoittamisesta eri meditaatiomenetelmin sekä monipuolinen mindfulness-ohjaajakoulutus, jota hän on viimeksi täydentänyt mm. Jon Kabat-Zinnin ja Saki Santorellin johdolla Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa.

Ohjelman antia täydentävät vierailevat asiantuntijat. Työterveyshuollon edustaja kertoo mindfulnessin hyödyntämisestä työterveyshuollossa sekä yhteistyöstä työterveyshuollon kanssa. Lisäksi ohjelmassa vierailee toinen kokenut mindfulness-ohjaaja, jonka teemana on ohjaustaitojen syventäminen ja ohjaamisessa käytetty kieli.

Antti-Juhani Wihuri - Mindfuness työssä

Haluaisitko mindfulnessin ammattilaiseksi?

Se on antoisaa työtä, jossa voit nähdä kehittymisen ja onnistumisen ilon. Voit tuntea auttavasi niin hyvinvointia kaipaavia kuin huippuvirettä etsiviä. Ohjaajakoulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia niin työyhteisön sisäisenä muutosvoimana kuin ulkoisena valmentajana.

Ja samalla voit uudistua itse ja huolehtia hyvinvoinnistasi!

Ohjelman oppimismenetelmät

Ohjelma käsittää 11 päivää intensiivistä lähiopetusta sisältäen retriitin perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään. Jaksojen välillä harjoitetaan mindfulness-taitoja, tutustutaan alan tuoreimpaan kirjallisuuteen ja tutkimuksiin sekä tehdään oppimista syventäviä välitehtäviä. Oppimista tukee monipuolinen materiaali kirjallisessa muodossa, äänitteinä ja videoina sekä vertaiscoaching lähijaksojen välillä.

Ohjelma työmenetelmät tarjoavat rikkaan oppimisprosessin. Ohjelmassa hyödynnetään erityisesti teemakohtaisia syventäviä alustuksia, mindfulness-taitojen omakohtaista harjoittelua, monipuolista ohjaustaitojen harjoittelua sekä pienryhmätyöskentelyä. Keskeistä ohjelmassa on mahdollisuus harjoitella harjoitusten ohjaamista pienryhmissä ja saada siitä palautetta. Osallistujat myös hyödyntävät ohjelman antia omassa työssään ja elämässään. Ryhmän luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistaa kokemuksellisen oppimisen.

Ohjelmaan sisältyy kirjallisuus- ja tutkimusreferaatti sekä taitojen soveltamiseen työelämässä liittyvä kirjallinen lopputyö (10-12 sivua). Lopputyö voi olla myös case-tutkimus itse ohjatusta ohjelmasta tai sen voi toteuttaa muulla omaa ohjaajana kehittymistä tukevalla tavalla. Osallistujat saavat monipuolisen kirjallisuusluettelon ja myös omia ehdotuksia kirjallisuudeksi otetaan huomioon.

Koulutuksen suorittaminen hyväksytysti edellyttää lähiopetuspäiviin osallistumista sekä referaattien ja kirjallisen lopputyön tekemistä. Esteen sattuessa 1-2 lähiopetuspäivistä on mahdollista korvata muulla suorituksella.

Ohjelman vaikuttavuutta ja ohjaajana kehittymistä tukee henkilökohtainen kehittymissuunnitelma.

Ohjelman ajat ja paikka

 • Jakso 1:   18.-19.9.2018
 • Jakso 2:   23.10.2018
 • Jakso 3:   27.11.2018
 • Jakso 4:   22.1.2019
 • Jakso 5:   12.2.2019
 • Retriitti:  15.-17.3.2019
 • Jakso 6:   9.4.2019
 • Jakso 7:   14.-15.5.2019

Kellonajat: Lähiopetuspäivät ovat klo 9 – 17. Retriitti alkaa perjantai-iltana klo 17 ja päättyy sunnuntaina klo 16 mennessä. Retriittiin on mahdollista osallistua myös saapumalla myöhemmin perjantai-iltana.

Paikka: Lähiopetuspäivät ovat Tapiola Yoga & Wellness Studiolla, Ahertajantie 3, Tapiola, 02100 Espoo. Retriitti järjestetään Elontulen kurssikeskuksessa Karjalohjalla.

Hyödynnä varhaisen ilmoittautujan etu

Hinnat ja edut

Hinnat ja alennukset

 • Varhaisen ilmoittautujan etuhinta 15.6.2018 mennessä ilmoittautuville on 2550 € + alv. 24 %
 • Varhaisen ilmoittautujan etuhinta 29.6.2018 mennessä ilmoittautuville on 2750 € + alv. 24 %
 • Koulutuksen normaalihinta on 2950 € + alv. 24 %
 • Mikäli organisaatiostasi tulee koulutukseen useampi osallistuja, voit pyytää tarjousta erikseen.

Kaikki 15.6.2018 mennessä ilmoittautuneet saavat lisäksi kirjapaketin ohjelmaan liittyvää kirjallisuutta. Tarkemmat tiedot edusta ovat alla.

Hinta sisältää

Ohjelman hinta sisältää

 • Lähiopetuspäivien opetuksen, ryhmätyöt ja välitehtävät
 • Koulutusaineiston kirjallisuutta lukuunottamatta
 • Kirjan Mindfulness työssä – Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan (Antti-Juhani Wihuri, Talentum 2014, arvo 45 €)
 • Äänitteen ’Mindfulness – Keskeiset harjoitukset’ CD- ja mp3-muodossa (Antti-Juhani Wihuri, 2012, arvo 55,80 €)
 • Kahvi- ja teetarjoilut sekä taukovälipalan
 • Retriitin majoituksen 3-4 hengen huoneissa
 • Ruokailut retriitin aikana. Hinta ei sisällä muiden kuin retriittipäivien lounaita.
Maksuerät

Voit maksaa erissä

Varmistat paikkasi ohjelmassa maksamalla saamaasi laskua vastaan 100 € ilmoittautumismaksun (+ alv. 24%), joka vähennetään ohjelman kokonaishinnasta. Maksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruuttaa ilmoittautumisensa.

Osallistumismaksun loppuosa maksetaan elokuussa 2018. Osallistumismaksu on mahdollista maksaa myös kolmessa erässä elo-, marras- ja helmikuussa, jolloin ohjelman kokonaishintaan lisätään 45 euron toimistokulu (+ alv. 24 %).

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Osallistuminen on kuitenkin mahdollista perua 15.7.2018 asti siten, että ainoaksi kuluksi jää käsittelykuluna pidätettävä ilmoittautumismaksu 100 € + alv. 24 %.

Peruutuksista, jotka tapahtuvat tämän jälkeen, veloitamme 50 % koko ohjelman hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa myöhemmin kuin 14 vrk ennen ensimmäistä jaksoa veloitamme kuitenkin koko ohjelman hinnan. Kummassakin tapauksessa osallistujalla tai hänen organisaatiollaan on mahdollisuus nimetä toinen henkilö hänen sijalleen.

Ilmoittautumismaksun tai osallistumismaksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan peruutuksesta tulee aina ilmoittaa erikseen.

Mindfulness-ohjaajakolutus Antti-Juhani Wihuri etuhinta

Hae 15.6.2018 mennessä ja saat etuhinnan lisäksi kirjapaketin:

David Gelles: Mindful Work – How Meditation is Changing Business from the Inside out (Eamon Dolan, 2015) & Susan Gillis Chapman: The Five Keys to Mindful Communication (Shambhala, 2012)

Varmista paikkasi jo tänään

Haku ohjelmaan on vielä avoinna ja ohjelman viimeiset paikat täytetään hakemusten perusteella saapumisjärjestyksessä. Täytä hakemus alla olevasta linkistä ja saat vastauksen hakemukseesi mahdollisimman pian, viimeistään viikon kuluessa.

Ryhmän koko on rajattu, joten paikka kannattaa varmistaa mahdollisimman pian. Ohjelmaan on tällä hetkellä enää muutama paikka vapaana.

Lisätiedot: Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p. 0400 300842, tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ohjelma on täynnä – Voit hakea peruutuspaikalle

Syksyllä käynnistyvän ohjelman ryhmä on täynnä. Voit halutessasi kuitenkin hakea ohjelmaan mahdollisesti vapautuvalle peruutuspaikalle. Täytä hakemus alla olevasta linkistä ja saat tiedon, mikäli sinulle vapautuu paikka.

Seuraava vastaava ryhmä käynnistynee loppukeväästä 2019.

Lisätiedot: Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p. 0400 300842, tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ohjelman paikat täytetään hakemusten perusteella saapumisjärjestyksessä. Haku ohjelmaan avautuu 20.3.2018.

Ryhmän koko on rajattu, joten paikka kannattaa varmistaa mahdollisimman pian. Aiemmat ohjelmat ovat täyttyneet nopeasti.

Täytä alle yhteystietosi ja saat muistutuksen sähköpostiisi haun avautumisesta.

Lisätiedot: Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p. 0400 300842, tai ota yhteyttä lomakkeella.

 • Voimme lähettää sinulle ajankohtaisimmat tiedot, jos liitämme sinut uutiskirjeemme tilaajaksi. Sähköposteissa on aina linkki, josta voit helposti poistua listalta. Lisätietoja saat tietosuojaselosteesta.

Ohjelman paikat täytetään hakemusten perusteella saapumisjärjestyksessä. Haku ohjelmaan avautuu 20.3.2018.

Ryhmän koko on rajattu, joten paikka kannattaa varmistaa mahdollisimman pian. Aiemmat ohjelmat ovat täyttyneet nopeasti.

Täytä alle yhteystietosi ja saat muistutuksen sähköpostiisi haun avautumisesta.

Lisätiedot: Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p. 0400 300842, tai ota yhteyttä lomakkeella.

 • Voimme lähettää sinulle ajankohtaisimmat tiedot, jos liitämme sinut uutiskirjeemme tilaajaksi. Sähköposteissa on aina linkki, josta voit helposti poistua listalta. Lisätietoja saat tietosuojaselosteesta.

Tägit: Mindfulness-ohjaajakoulutus Helsinki, Mindfulness-ohjaajakoulutus Espoo, Mindfulness-ohjaajakoulutus Vantaa, Mindfulness työssä -ohjaajakoulutus