Mindfulness-johdantokurssi viikonloppu

Mindfulness-johdantokurssi

 • Tunnetko tarvetta uudistua, katkaista stressikierre tai nopeuttaa palautumistasi?
 • Haluatko lisätä elämäniloasi tai ihmissuhteittesi laatua?
 • Tai haluatko lisätä keskittymiskykyäsi ja löytää rennon tuloksellisuuden työssäsi?

Mindfulness-johdantokurssi on mahdollisuus lisätä mielenrauhaa ja tasapainoa elämääsi. Opit harjoittamaan hyväksyvää tietoista läsnäoloa yksinkertaisilla menetelmillä, jotka lisäävät elämäniloasi ja kykyäsi antaa paras itsestäsi siihen mitä haluat tehdä. Viikonloppu soveltuu jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvinvoinnistaan ja elämänsä laadusta.

Seuraava ajankohta: 10.-11.3.2018, la 10-17.30 ja su 9.30-16.30
Paikka: Tapiola Yoga & Wellness Studiolla, Ahertajantie 3, Tapiola, 02100 Espoo.
(muut tulevat ajankohdat löydät kurssikalenterista)

Mindfulness-johdantokurssilla

 • Opit hyväksyvän tietoisen läsnäolon (mindfulness) keskeiset menetelmät ja voit heti kurssin jälkeen aloittaa meditoimaan itsenäisesti
 • Saat monipuolisen kuvan niistä hyödyistä, joita tietoisen läsnäolon harjoittaminen voi tuoda elämääsi
 • Löydät uuden rennomman ja vähemmän stressaavan tavan olla läsnä elämässäsi
 • Voit tulla uudella tavalla toimeen laukkaavan mielen, mielialavaikeuksien tai kivun kanssa
 • Luot pohjaa tasapainoisille ja antoisille ihmissuhteille
 • Huomaat, että voit kehittää keskittymistäsi ja saavuttaa enemmän vähemmällä
 • Saat myös äänitteen, jonka avulla voit harjoittaa taitoja itsenäisesti

Moni on kokenut jo viikonlopun aikana palautuneensa selvästi ja löytäneensä uutta iloa elämäänsä. Viikonloppu on tervetullut miniloma arjen paineista.

Johdantokurssin ohjaa Antti-Juhani Wihuri, mindfulnessohjaaja CFM. Hänellä on 25 vuoden kokemus eri meditaatiomenetelmistä sekä pitkä kokemus meditaation ohjaamisesta. Hänellä on monipuolinen mindfulness-ohjaajakoulutus, johon sisältyy myös opintoja mm. Jon Kabat-Zinnin, Saki Santorellin ja Florence Meleo-Meyerin johdolla Massachusettsin yliopiston Center for Mindfulnessin ohjaajakoulutusohjelmassa.

Hyvät palautteet saanutta Mindfulness-johdantokurssia Antti-Juhani on ohjannut jo vuodesta 2011 alkaen.

Aiempien johdantokurssien palautteita

 • "Parasta olivat monipuoliset harjoitukset ja ohjaajan ehdottoman hyvä asiantuntemus ja erinomainen tapa esittää asioita."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Loistava vetäjä ja hyvät harjoitukset."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli nähdä, miten jo lyhyellä harjoittelulla oli todella positiivinen vaikutus."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • "Parasta oli vetäjän asiantuntemus ja oma vihkiytyminen menetelmään. Se teki mindfulness-matkastani läsnäolevan, lämminhenkisen ja syvän."

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu
 • ”Ohjaajan laaja-alainen tietämys sekä osallistujia ja heidän mielipiteitään arvostava suhtautuminen tekivät myös vaikutuksen.”

  - Osallistujapalaute - Mindfulness-viikonloppu

Käytettävät harjoitusmenetelmät

Kahden päivän johdantokurssi tarjoaa kattavan kuvan keskeisistä mindfulness-harjoituksista. Harjoitusten juuret ovat idän viisausperinteissä, joista ne ovat tulleet osaksi länsimaista lääketiedettä ja psykologiaa 1970-luvulta alkaen. Menetelmän länsimaisen muodon on luonut Jon Kabat-Zinn ja sen myönteiset vaikutukset on todennettu laajalti tieteellisin tutkimuksin. Viikonlopun harjoitukset noudattavat Kabat-Zinnin luomaa 8 viikon Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -ohjelmaa, josta on laajimmin tutkimustuloksia.

Keskeisiin harjoituksiin kuuluvat kehomeditaatio (body scan) ja istumameditaatio hengitystä seuraten. Lisäksi tutustumme itsemyötätuntoharjoitukseen sekä tietoisen liikkeen harjoituksiin yksinkertaisilla joogaharjoituksilla ja kävelymeditaatiolla. Viikonlopun aikana saat myös lukuisia vinkkejä siitä, kuinka voit soveltaa taitoja keskellä arkeasi, työ mukaanlukien.

Mindfulness-menetelmän on todettu mm.

 • lisäävän keskittymiskykyä, havaintokykyä ja mielen joustavuutta
 • vähentävän tunnepitoista rasitusta ja lisäävän positiivisia mielentiloja
 • lisäävän stressinhallinta- ja rentoutumiskykyä
 • parantavan unen laatua
 • laskevan stressihormonien tasoa ja lisäävän vastustuskykyä
 • parantavan kykyä hallita kroonista kipua tai muita pitkittyneitä oireita

Monipuolisen ja kattavan kurssin jälkeen saat henkilökohtaisen tuen harjoittamisellesi ensimmäisten neljän viikon ajan sähköpostitse. Saat myös äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” CD:nä/mp3-tiedostoina. Äänitteen avulla on helppo jatkaa taitojen harjoittamista itsenäisesti. Hintaan sisältyy kahvi-, tee- ym. taukotarjoilu lounasta lukuun ottamatta.

Hinnat ja alennukset

Hinnat ja alennukset

Hinnat yksityishenkilöille (mainitse valitsemasi maksu ilmoittautuessasi):

 • etuhinta viimeistään 25.1.2018 ilmoittautuville yksityishenkilöille on 225 euroa (sis.alv. 24 %)
 • etuhinta viimeistään 8.2.2018 ilmoittautuville yksityishenkilöille on 245 euroa (sis.alv. 24 %)
 • ohjelman normaalihinta yksityishenkilöille on 265 euroa (sis. alv. 24 %)
 • ”kaveri mukaan” -alennus yhdessä osallistuville, hinta 215 euroa/henkilö (sis. alv. 24 %)
 • lisäksi kurssille on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista (ks. ohjeet eri välilehdellä).

Kun maksajana on organisaatio (yritys, yhteisö, toiminimi tai ammatinharjoittaja), kurssin hinta on 265 € + alv. 24%. Organisaatio saa 20 % alennuksen osallistumismaksuista, mikäli useita osallistujia osallistuu samalle kurssille. Etuhinta 8.2.2018 mennessä ilmoittautuville 245 € + alv. 24 %.

Kaikki osallistujat saavat äänitteen ”Mindfulness – Keskeiset harjoitukset” CD:nä/mp3-tiedostoina. Äänitteen avulla on helppo jatkaa taitojen harjoittamista itsenäisesti. Hintaan sisältyy myös tuki harjoittamiselle sähköpostitse ensimmäisen neljän viikon ajan sekä muu kurssiaineisto ja kahvi-, tee- ym. taukotarjoilu lounasta lukuun ottamatta.

Peruutusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen on mahdollista perua tai siirtää myöhempään vastaavaan tilaisuuteen tai ohjelmaan ilman kuluja, mikäli ilmoitat siitä viimeistään 4 viikkoa ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa. Peruutuksista tai siirroista, jotka tapahtuvat tämän jälkeen, veloitamme 50 % tilaisuuden tai ohjelman hinnasta. Lääkärintodistuksella tai muulla painavalla perusteella osallistuminen on tällöinkin mahdollista perua tai siirtää myöhempään toteutukseen ilman kuluja. Osallistumismaksu laskutetaan siten, että se erääntyy maksettavaksi 3-4 viikkoa ennen tilaisuutta tai ohjelman ensimmäistä jaksoa.

Vapaapaikkahakemukset

Lisätietoja vapaapaikkoja hakeville:

Jakaiselle Mindfulness-johdantokurssille on tarjolla 1-2 maksutonta vapaapaikkaa niille, joiden elämäntilanne ei mahdollista maksullista osallistumista.

Vapaapaikkojen hakeminen haluamallesi kurssille tapahtuu lähettämällä lyhyt hakemus perusteluineen alla mainittuun päivämäärään mennessä. Hakemus tulee lähettää alla olevan kurssikohtaisen linkin kautta. Muulla tavoin tehtyjä hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Viikonloppu 10.-11.3.2018        –    Haku maaliskuun vapaapaikoille avautuu pian.

Tiedon vapaapaikkojen jaosta saat noin 2-3 viikkoa ennen kurssia. Vapaapaikoista päätettäessä kurssi on useimmiten muilta osin täynnä. Jos haluat varmistaa osallistumisesi myös siinä tapauksessa, että et saa vapaapaikkaa, varminta on vapaapaikkahakemuksen sijasta ilmoittautua maksulliseksi osallistujaksi.

Tiedustelut ja lisätiedot

Tiedustelut Mindfulness-viikonlopusta:

Antti-Juhani Wihuri, antti-juhani.wihuri[at]mindatwork.fi, p.0400 300 842, tai viestilomakkeella.

Mindfulness-johdantokurssi 10.-11.3.2018
10.03.2018,10:00
Ilmoittautumista käsitellään ...
Ilmoittautumisesi on rekisteröity!
Kiitos ilmoittautumisestasi. Saat tarkemman vahvistusviestin saman tien sähköpostiisi. Tarkista tarvittaessa myös roskaposti.

Ilmoittautumislinkit muihin viikonloppuihin löydät kurssikalenterista.

Ota yhteyttä!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian!

0